Konfiguriranje servera (setup)

Konfiguriranje (setup) servera uključuje set procedura kojima se definiraju i implementiraju postavke svih serverskih komponenti (hardware i software) kako bi server optimalno i efikasno koristio sve raspoložive resurse prema planiranoj namjeni.

U praksi, to znači i planiranje mogućih povećanja ili smanjenja potreba za dostupnim resursima te implementaciju jasnih koraka i scenarija koji se provode kada dođe do takvih situacija. Npr. povećanje broja upita na web stranicu, izniman rast SQL baze podataka, hakerski napadi...

Pod obaveznu proceduru konfiguriranja servera implementiraju se rješenja za sigurno pohranjivanje podataka (backup) te procedure vraćanja tih istih podataka (restore).

U mogućnosti smo efikasno i profesionalno implementirati najkompleksnija serverska rješenja bazirana na Windows ili Linux operativnom sustavu, kombinirajući ih s različitim cloud i load balancing servisima ili hardverskim rješenjima.

Serveri, kao dio informatička oprema imaju iznimno važnu funkciju u poslovanju svake tvrtke. Bilo to kao platforma za spremanje i obradu poslovnih informacija, razmjenu dokumenata ili naprednih usluga kao što su smještaj internet stranica, on-line aplikacija i e-commerce, dostupnost i stabilnost servera je važna jer direktno utječe na prihode tvrtke.

Slika Triton grupa cloud

Operativni sustav: Windows,Linux
Web server: IIS, Apache
Baze podataka: MSSQL, mySQL
Server konfiguracije: RAID polja, firewall postavke, VPN, sigurnosne postavke
Backup rješenja: cloud storage, offsite
Sigurnost: patchiranje, nadgledanje (00-24), preventiva, intervencije

kontaktirajte nas

 

Održavanje servera

Održavanje servera uključuje niz aktivnosti i procedura koje se redovito provode nad serverima kako bi oni optimalno i efikasno radili svoje zadaće.

U te aktivnosti spada i redovito nadgledanje dostupnosti servera i njegovih servisa od 00-24 te brza intervencija na otklanjanju poteškoća ako neki od servisa ili servera ne funkcionira optimalno.

Među bitnim aktivnostima nalazi se redovita kontrola zapisa korištenja servisa (logova) kako bi se pravovremeno mogli detektirati problemi ili hakerski napadi te posljedice riješiti prije eskalacije problema.

S obzirom na višegodišnje iskustvo u održavanju različitih servera i serverskih tehnologija te redovitu naobrazbu, u mogućnosti smo održavati jednostavne server sustave od samo jednog servera (hardware) i nekoliko servisa (software) pa sve do naprednih load balancing i cloud rješenja koja uključuju disperzirane servise na više servera i više lokacija.
Slika Triton grupa sigurnost

Operativni sustav: Windows & Linux
Web server: IIS, Apache
Baze podataka: MSSQL, mySQL
Aktivnosti: patchiranje, nadgledanje (00-24), preventiva, intervencije
Intervencije: na lokaciji korisnika, udaljeni pristup (remotely)

kontaktirajte nas
vrh stranice